Szoftverfejlesztés

Egyedi szoftverek fejlesztése

Az egyedi szoftver

  • kifejezetten a megrendelő igényeire szabott termék, ami illeszkedik a megrendelő üzletviteléhez
  • automatizálja a gyakori ismétlődő feladatokat, ezzel időt és energiát takarít meg
  • azonnali hozzáférést biztosít és a legalkalmasabb módon jeleníti meg a döntéshozáshoz szükséges információt
  • a megrendelő tulajdonát képzi, továbbértékesíthető harmadik fél számára, nincs szükség felhasználónként használati licencek vásárlására
  • tartalmazhat más szoftverekből átvett funkciókat
  • rugalmas és továbbfejleszthető
  • szabványos eszközökkel és szabványos módon készül

Megfizethető-e az egyedi szoftver?

A szoftver időt és energiát takarít meg, vagyis csökkenti a megrendelő költségeit, így a kérdés inkább az, hogy megengedheti-e magának, hogy egyedi szoftver nélkül működjön tovább a következő 5 évben. Egy komplex szoftver esetében a kezdeti költségek igen magasak lehetnek, ugyanakkor a telepítés pillanatától számítva élvezheti a program által nyújtott előnyöket. A befektetés rövid idő alatt megtérül.

Ingyenes igényfelmérés és árajánlat

Az első megkeresés során megválaszoljuk a felmerülő kérdéseket és hozzávetőlegesen megbecsüljük a projekt költségeit. A második fázisban részletesen feltérképezzük a projekt követelményeit, az elvárt funkciókat és üzemeltetésre vonatkozó terveket. A fázis előzetes specifikáció és ütemterv elkészítésével valamint az árajánlat átadásával zárul.

Gyakori probléma, hogy a specifikációt, ütemtervet és árajánlatot rugalmatlanul kezelik a felek. Nincs olyan projekt, ami a megvalósítás ideje alatt ne ütközne akadályokba, vagy ne változnának a projekttel szemben támasztott követelmények. Az általunk preferált megoldás erre az úgynevezett agilis megközelítés: a megrendelő a számára legfontosabb, legértékesebb funkciókra koncentrál, minden egyéb funkció a határidő és költségkeret függvényében kerül kidolgozásra. Fix árazás mellett az újabb igények kiszoríthatják a túl összetett és alacsony üzleti értékkel rendelkező elvárásokat. A módszer célja tehát a rendelkezésre álló idő- és költségkeretnek megfelelően a lehető legjobb termék előállítása.

Minőségbiztosítás - Szakértelem - Szabályozás - Tapasztalat

Az agilis módszertan emellett nagy hangsúlyt fektet a folyamatos kommunikációra és az elkészült funkciók mielőbbi bemutatására, így a megrendelő folyamatosan tisztában van a projekt alakulásával és kontroll alatt tartja a fejlesztés menetét.

A fejlesztés menete

Metodológia

qconsf-2009-kanban

Szigorúan szabályozott környezetben – mint pl. az egészségügyi adatok kezelése – nagy hangsúlyt kell fektetnünk a tesztelésre (ellenőrzésre és igazolásra), hogy a termék hibamentesen és az elvárásoknak megfelelően működjön. Rugalmasan kell kezelnünk ugyanakkor a változást is, így az elkészült termék a lehető legnagyobb üzleti értéket hordozza magában.

Specifikáció

Az árajánlat összeállítása során elkészült előzetes specifikáció egy biztos kommunikációs alapot nyújt az igények és prioritások pontos meghatározásához. Az agilis módszertannak megfelelően a legfontosabb elvárások kidolgozásával kezdjük a fejlesztést. A funkciókat használati esetek, elfogadási kritériumok és felhasználói felület prototípusok segítségével definiáljuk. Megkérjük tehát a megbízót, hogy mesélje el, hogyan használná az elkészült szoftvert, illetve közösen kidolgozzuk, mi alapján tekinthetjük az adott elvárást kész szoftver-funkciónak. A beérkező információ alapján képernyőterveket és – szükség esetén – működő képernyő-prototípusokat készítünk.

Kockázatelemzés

Szigorúan szabályozott környezetben előírás, hogy a projekt megkezdése előtt kockázatelemzést végezzünk. Ennek célja, hogy megelőzzük a teljes projektet, költségkeretet, határidőt, adatbiztonságot vagy a projekt más aspektusát veszélyeztető események bekövetkezését, illetve a bekövetkezéskor a projektre gyakorolt hatás mértékét. Összegyűjtjük azokat a negatív hatásokat, melyek várhatóan befolyásolják a projekt sikerességét. Ezt a kockázat-listát folyamatosan karbantartjuk, így mindig naprakészek tudunk maradni a fejlesztés során feltárt veszélyek elkerülésével.

Minőségirányítás és tesztelés

A minőségirányítás célja – amellett, hogy jól működő szoftvert fejlesszünk – a folyamatos fejlődés, illetve garancia biztosítása a minőségi normák elérésére és fenntartására. Ennek a folyamatnak egy apró szelete a szoftvertesztelés, ami egy önálló tudományág. Multifunkcionális csapatunkban szoftverfejlesztőként – a minőségirányítási rendszerünkben szabályozott tevékenységek közül – munkaidőnk jelentős részét teszteléssel, automatizált tesztesetek írásával töltjük. Amikor egy árajánlat kérésre ütemterv- és költségbecslést készítünk, a becslésekbe belekalkuláljuk a teljes minőségirányítási és tesztelési feladatokra szánt időt és költségeket is.

Miért minket válasszon

Erősségünk a szigorú – egészségügyi – hatósági szabályozásoknak megfelelő, komplex adatbázis alapú webapplikációk fejlesztése és üzemeltetése. Adatait biztonságban tudhatja privát szerverparkunkban, vagy minden igényt kielégítő felhő-alapú megoldásainkkal.

Web Design
75%
Adatbázis
95%
Minőségbiztosítás
88%
Biztonság
91%
Rugalmasság
85%
Ár/érték arány
100%