Az adatbázisba történő adatrögzítés könnyen, gyorsan és többféle módon megvalósítható annak függvényében, hogy milyen típusú adat bevitelét kívánja elvégezni. Az alábbi lehetőségek közül választhat:

 • Bármely aktív mező kitölthető manuálisan a kézzel írt vagy nyomtatott dokumentációból, vizsgálati jegyzőkönyvből.
 • CSV formátumú külső adatsorok közvetlenül bemásolhatóak az adatbázisba háromféle módon:
  • egy cellából egy cellába
  • több cellából több cellába
  • több cellából egy cellába (átlagolt érték).
   A szoftver a forrásfájlt minden esetben hozzácsatolja a vizsgálathoz, így a bevitt adatok bármikor ellenőrizhetőek.
 • A szoftver számos típusú laboratóriumi mérlege esetében támogatja a mért tömegadatok közvetlen bevitelét az adatbázisba.

Az adatbevitelt egy ellenőrzött ütemterv segíti, melyet a vizsgálattervezés során definiált események alakítanak ki. Ennek köszönhetően bármikor ellenőrizhető, hogy a vizsgálati alanyok esetében milyen adatok bevitelére van éppen szükség, illetve ezek közül melyek kerültek már rögzítésre és melyek hiányoznak.

Nincs szükség a megfigyelések kapcsán kódok, vagy egyéb numerikus információk megtanulására, mert a megfigyelés eredményeit egy előre definiált, a megengedett válaszokat tartalmazó legördülő listából tudja kiválasztani.

Az összes bevitt adat védve van a lenyomozhatatlan módosítások ellen a szoftverben alkalmazott audit trail funkció által, ami az alábbi információkat tárolja: ki változtatott, mit változtatott, mikor és miért változtatott.

Az adatbevivő munkatárs a rögzített adatokról jelentést nyomtathat, vagy elektronikus formában exportálhat közvetlenül a programból, ami aláírás után a bevitt adatok hitelesítésekét szolgálhat.

Képernyőképek:

 • given and remained food
  DataCapture
  csv many to one

<< Vizsgálattervezés a Mythos TPDMS programmal  Analízisek elvégzése a Mythos TPDMS programmal >>

További technikai információk:

TPDMS brosúra– PDF letöltése
Végfelhasználói licencszerződés – PDF letöltése
Árajánlat vagy bemutató kérése: tpdms@adwareresearch.com